Bantega
Nieuws/Activiteiten
Verenigingen
Buurtverenigingen
Fotoalbum
Links
Contact
Voorwaarden
Home
Admin

Nieuws

Toneel Bantega krijgt een bekroning op Fugels.
09-05-2009 15:02:55 Geert Schokker

Toneel Bantega krijgt een bekroning op Fugels,


Ursi Frehner had een vooruit ziende blik, bij haar stuk in de Zuid-Friesland over het toneelstuk Fugels. In haar kop stond “toneelvereniging ontgroeit Bantega” Dit werd namelijk vanavond op de slútjûn (sluitavond)in de Lawei te Drachten bevestigd. Op de slútjûn krijgen alle toneel verenigen, die voor de krijch (jury) gespeelt hebben, daar haar punten. Erg spannend dus, als de voorzitter de punten opleest voor ongeveer 700 aanwezigen. Er zijn 5 klassen waarin gespeelt kan worden, Als een vereniging veel punten krijgt (over een verloop van ongeveer drie jaar) gaat deze veringing een klasse omhoog. Onze vereniging speelde in de 1e klasse. Hierboven zitten nog twee klassen (klasse bij ûtstek en een eareklasse). De jury had in de na bespreking met de spelers al gemeld, dat zij naar een geweldig en erg knap in elkaar gezet spel hadden gekeken. Één van de uitspraken van een jury lid was “wij wisten dat toneel mooi was, maar dat het zo mooi kon zijn….”. Als een jury lid met zulke woorden begint te spreken, mag je aannemen dat je iets goeds op de planken hebt gezet. Maar er ging echt een gejuich op in de zaal van de Lawei, toen de voorzitter de punten bekend maakte voor Bantega.
De toneel vereniging uit Bantega kreeg maar liefst 269 punten voor het stuk Fugels. Hiermee sprong de verenging met dit stuk overal boven uit. Bantega kreeg de hoogste waardering van heel Friesland met dit stuk. Een geweldige opsteker voor de toneel vereniging. Niet alleen ontvangen zij een leuke geldprijs hiermee, ook is (mede door dit stuk) de toneel vereniging in één keer naar de hoogste klasse (eareklasse) over gegaan. Dus een geweldige avond voor de toneel vereniging. Na afloop zijn de leden in een opgetogen jubel stemming naar huis gegaan.

Voor die gene die Fugel gemist heeft. Op 30 mei a.s. voeren zij het stuk nogmaals op in Beetsterzwaag. Lees binnenkort hier meer hierover op de website van de vereniging.

klik hier.Toneelvereniging

Geert Schokker
Terug


S-link

Camera Bantega
Inloggen: gast/gast

26-10-2019
Spokentocht Bantega 2019

Kapsalon Jolanda


© Bantega.net 2015, alle rechten voorbehouden dinsdag 17 september 2019