Bantega
Nieuws/Activiteiten
Verenigingen
Buurtverenigingen
Fotoalbum
Links
Contact
Voorwaarden
Home
Admin

Nieuws

Winterwandeling Bantega telt 296 wandelaars
15-01-2018 19:27:26 Oranje vereniging Site


Krantenbericht op Lemsternijs (https://lemsternijs.nl/winterwandeling-bantega-telt-296-wandelaars/)

BANTEGA – Afgelopen zaterdag werd er door de diverse verenigingen uit Bantega voor de 3e keer de Winterwandeling georganiseerd. De weersvoorspellingen waren prima, ‘in ieder geval beter dan het weer van vorig jaar waar de deelnemers hagel, wind en sneeuw te verduren kregen’. Het weer was bewolkt en een beetje mistig, ‘dus prima weer om te wandelen’ aldus Chantal van der Singel namens de Oranjevereniging.

Mooi op tijd stonden de wandelaars in de startblokken om vervolgens om 9.00 uur van start te gaan met een routekaart en een zakje proteïne chips gesponsord door Body & Fit. Er was keuze uit een route van 11 of 22 kilometer met verschillende koek & zopie locaties onderweg.

De eerste stop was bij de familie Van Sambeek waar de wandelaars een kijkje konden nemen in de skybox van de varkensstal. Daarnaast deelde Stichting Iepenloftspul warme en hartige bouillon uit en bracht Sjongersnocht hun gevarieerde repertoire ten gehore met medewerking van het draaiend rad. (Op 10 februari viert Sjongersnocht haar 10 jarig jubileum in SCC de Pomp).

Bij de tweede koek & zopie locatie stond IJsclub ‘de Polder’ met heerlijke chocomelk van verse melk en zuivelproducten van Campina. Toneelvereniging ‘Op Nij Feriene’ gaf een korte impressie van het nieuwe stuk ‘Kooiboys’. (Een verrassend theaterstuk dat in februari op locatie zal worden gespeeld op de boerderij van de familie Van den Tweel. De kaartverkoop is inmiddels in volle gang, belangstellenden zullen snel moeten zijn want de kaartverkoop gaat hard!)

De route van 22 kilometer ging via Langelille. De wandelaars kregen van Plaatselijk Belang Bantega een lekkere frisse appel uitgedeeld die gesponsord was door groenteboer Christian Reinoudt uit Espel, die wekelijks zijn waren verkoopt in Bantega. Bij terugkomst in de Pomp stond er voor de wandelaars een lekkere kop snert klaar en was er een kleine markt waar heerlijke droge worst, koeken, kaas & wijn, vlees en fruitsappen te verkrijgen waren. Genoeg lekkernijen om het weekend voort te zetten.

‘Het is fantastisch om te zien hoe we met een aantal verenigingen uit Bantega weer een leuke activiteit hebben georganiseerd. Iedere vereniging heeft zo zijn eigen bijdragen en de Winterwandeling is ook een manier om de activiteiten te promoten. We hebben veel positieve reacties gekregen van de wandelaars, die soms van heinde en verre waren gekomen om bij ons te wandelen. We hadden deze editie ruim 100 deelnemers meer dan vorig jaar en dat is geweldig.’

De datum voor de volgende winterwandeling is 12 januari 2019.

Een sfeerimpressie is terug te vinden op www.bantega.net en via de link van Albert en Meintsje https://www.youtube.com/watch?v=ayEuUa8FhaU

https://myalbum.com/album/boycZ9btiKYN

Foto's Johan Westenbroek op Facebook terug te vinden: https://www.facebook.com/johan.westenbroek?fref=mentions


Terug

S-link

Camera Bantega
Inloggen: gast/gast

26-10-2019
Spokentocht Bantega 2019

Kapsalon Jolanda


© Bantega.net 2015, alle rechten voorbehouden vrijdag 20 september 2019