Bantega
Nieuws/Activiteiten
Verenigingen
Buurtverenigingen
Fotoalbum
Links
Contact
Voorwaarden
Home
Admin

Onze kleding wordt mede mogelijk gemaakt door Kledingcentrum Roest uit Echtenerbrug

 

Nieuwsberichten

Tweede prijs op concours Open Fries Kampioenschap 2019

Op zaterdag 6 april j.l. heeft Sjongersnocht mee gedaan met het Open Fries Kampioenschap voor koren, georganiseerd door de Bond van Zangkoren in Friesland. Deze dag deden maar liefst 21 koren mee in drie verschillende categorieën. Sjongersnocht heeft drie nummers gezongen. Als inzinger 'Money Money Money' van ABBA , daarna gevolgd door de concoursnummers  'Stand by me'( een a capella versie) in een arrangement van Mac Huff en 'In Nije Dei' van De Kast met een arrangement van onze toetsenist Hans Hanse. Sjongersnocht scoorde bij de zeer strenge en kritische jury maar liefst 200 punten, werd 4e hoogste in categorie B en verdiende met het puntentotaal een mooie tweede prijs! Er werden dit jaar vele derde prijzen uitgedeeld, terwijl voorgaande jaren elk koor met een eerste of tweede prijs naar huis ging. We zijn dan ook super trots op onze leden die dit, na een vrij korte periode met een nieuwe dirigente, voor elkaar hebben gekregen. 

Nieuwe dirigent

Per 16 januari 2019 is Helga van der Wal onze nieuwe dirigent. Zij heeft, na zes mooie jaren met dirigent Christiaan Visser, het 'dirigeerstokje' van hem over genomen. Voor Sjongersnocht was het tijd voor een nieuwe uitdaging met een nieuwe dirigent. We hebben veel vertrouwen in een mooie muzikale samenwerking met Helga.

Terugblik 10-jarig jubileumviering

's Middags hadden de koorleden een besloten feest. 's Avonds werd het jubileum uitgebreid gevierd met veel publiek en genodigden. Sjongersnocht zong nummers uit het repertoire van afgelopen tien jaar. Waarbij zelfs het koor zoals het ooit begon (het Bantegaaster Mannen Koor, zoals ze zich destijds noemden) een aantal nummers uit die tijd lieten horen. Dames voegden zich bij de heren en gemengd koor Sjongersnocht werd een feit. Er werd vervolgd met nummers uit de tijd met de verschillende dirigenten. Het repertoire werd uitgebreid en er kwam een toetsenist bij. Uiteraard werden ook de nieuwste nummers gezongen. Het combo Grytz en Grize sloten de gezellige avond af. Het was een prachtig feest, voor leden, oud leden en publiek.

 

Agenda

- 14 september Nazomeren Centrum Lemmer. Sjongersnocht is tussen 

    13.00 en +/-16.30 uur te vinden voor het oude gemeentehuis.

- 21 september Dr. Wumkeshûs Sneek

- 18 oktober Corneliahoeve Eastergea

- 7 december kerstoptreden Dr. Wumkeshûs Sneek

- 12 december kerstoptreden Heremastate Heerenveen

- 11 januari Winterwandeling Bantega

- 28 maart Maitiidsconcert Sjongersnocht SCC De Pomp

 

Informatie/inlichtingen:

sjongersnocht.bantega@gmail.com

Henny van der Bijl 0514-551881/ 06-43940643   

  sjongersnocht    

                        

OVER ONS KOOR

Sjongersnocht is begin 2008 ontstaan als een gelegenheidskoor. Dit optreden destijds werd een groot succes en het koor ging enthousiast verder. De nodige dames voegden zich bij het koor. Inmiddels is het gemengd koor uitgebreid tot ongeveer 30 leden. De nummers zijn meest meestemmig. Vele arrangementen zijn van de hand van onze toetsenist en dirigente.

Ons koor is gemengd in alle opzichten:

- bijna net zo veel mannen als vrouwen

- leeftijd koorleden variëren van begin twintig tot boven de 70

- het repertoire is ook heel afwisselend, van Friese en Nederlandse nummers, shanty's, popmuziek, up tempo nummers, muziek uit de 60'er jaren tot prachtige luisternummers.

Uiteraard hebben wij inmiddels ook een behoorlijk aantal kerstnummers aan ons repertoire toegevoegd. We kunnen een gevarieerd kerstprogramma voor u ten gehore brengen.

Gezelligheid in het met elkaar zingen staat bij Sjongersnocht hoog in het vaandel.

We maken gebruik van de volgende instrumenten tijdens onze optredens: saxofoon, accordeon,  elektronische piano.

Afhankelijk van de doelgroep waarvoor we een optreden mogen verzorgen passen we ons repertoire aan. Op verzoek kunnen de nummers  aangevuld worden met sketches en anecdotes, verzorgd door onze eigen koorleden. 

Sjongersnocht staat onder leiding van Helga van der Wal met de muzikale ondersteuning van Hans Hanse op elektronische piano en Arianne Vincenten op saxofoon. 

REPERTOIRE

- Nederlandse nummers (o.a. Opzij opzij opzij, Het kleine café aan de haven, Bloody Mary, Medley uit Ja zuster, nee zuster, etc)

- Friese nummers (o.a. De Wâldsang, De Maitiid, In Nije Dei, etc)

Shantyliederen (o.a. Five o'clock, Drunken Sailor, Sloop John B, Cockels and Mussels etc)

Engelstalige muziek (uit bv. de jaren '60: Yesterday, Country Roads, Wooden Heart, Blowin' in the wind, Streets of London, etc)

- Up tempo nummers (bv. Happy en Er zit muziek in mijn lijf)

- Prachtige luisternummers (Hallelujah, The Rose, Stay with me 'till the morning, een a capella versie van Stand by me, Gabriella's liet en vele anderen)

- Uitgebreid Kerstrepertoire (Wyt Krystfeest, Stille nacht, Mary's boychild, God rest 'ye merry gentleman, Harkje 'ris, The Frog song, etc) .

Een aantal van onze nummers zijn te vinden op youtube Zo ook een compilatie van ons optreden In Noardewyn Live van Omrop Fryslân (6 maart 2015) https://youtu.be/2N8njaZkl0c

OPTREDENS

De optredens die we verzorgen variëren van bejaarden- en verzorgingstehuizen tot op braderieën, markten, opluistering van wandeltochten, zomeravondconcerten, concoursen en optredens rond Kerst met een aangepast programma en nummers.

In juli 2012 heeft Sjongersnocht haar muzikale medewerking verleend aan het Iepenloftspul 'Straverus, tiid is in sirkel', georganiseerd door Stichting Iepenloftspul Bantegea. Ook in 2015 heeft een groot aantal leden van het koor zijn/haar medewerking verleend aan Iepenloftspul 'De Berch'. En in 2018 heeft een groep mannen uit ons koor meegedaan aan het 'gelegenheidsmannenkoor' van Iepenloftspul 'Weispield

Regelmatig proberen we mee te doen met het zangconcours in Joure, georganiseerd door de Bond van Zangkoren in Friesland.

Kom gerust eens langs op onze repeteeravond! We repeteren elke woensdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in SCC De Pomp te Bantega

FOTO'S

Compilatie 2019

Pieter Stuyvesant Wandeltocht

Tweede plek concours 6 april

Reünie Dickens Festijn Stoomgemaal

Winterkorenfestival

Winterwandeling januari

Compilatie 2018

Suderigge

Ouderenmiddag Oranjevereniging met sketches door koorleden

Muziek in de kerk Nazomeren

Kaarsjesavond Orchideeënhoeve Dickens Festijn Lemmer

Compilatie 2017

Talmastate Heeg

 

Dorpenvisie Echtenerbrug

 

Pieter Stuyvesant kuiertocht

  Concours

 Winterkorenfestival

  Winterwandeling

 

Foto's 2016

Kerstoptreden Suderigge  Dickens Festijn 2016

  Dag van het Zwarte Koor

Sjongersjûn 2016 met Grytz en Grize foto's Johan Westenbroek.

Neisimmeren Oosterzee    Nazomeren Lemmer

COMPILATIE FOTO'S 2015

  Iepenloftspul De Berch,Dag van het Zwarte Koor, Kerstmarkt Lemmer,  Winterwandeling Bantega

 

  


S-link

Camera Bantega
Inloggen: gast/gast

26-10-2019
Spokentocht Bantega 2019

Kapsalon Jolanda


© Bantega.net 2015, alle rechten voorbehouden donderdag 17 oktober 2019