Bantega
Nieuws/Activiteiten
Verenigingen
Buurtverenigingen
Fotoalbum
Links
Contact
Voorwaarden
Home
Admin

foto Bond van Zangkoren in Friesland         SJONGERSNOCHT   

Nieuwsberichten

Op 10 februari 2018 zal Sjongersnocht haar 10 jarig jubileum in SCC de Pomp te Bantega vieren. Meer informatie volgt ter zijner tijd.

Afgelopen 8 april was weer het jaarlijkse concours georganiseerd door de Bond van Zangkoren in Friesland in De Oerdracht te Joure. Onder de 22 deelnemenden koren in drie categorieën mocht Sjongersnocht 's avonds hun concoursnummers laten horen.

Hoe ziet zo'n dag er uit? De eerste koorleden waren om 12.15 uur al aanwezig om als publieksjury te fungeren voor de andere deelnemende koren in het eerste en tweede blok. Maar liefst 8 koorleden hebben deze functie op zich genomen. En in het derde en tevens laatste blok was Sjongersnocht zelf aan de beurt. Dit is altijd weer spannend. Allereerst moesten onze koorleden zich een half uur voor onze presentatie melden in de inzingruimte, even wat inzingen en loskomen. Daarna een kwartiertje in het 'zweetkamertje' wachten tot we werden opgehaald door een van de leden van de bond. En dan in twee rijen opkomen tussen het publiek door.

We zijn gestart met ons inzingnummer The Frogsong. Dit nummer werd niet beoordeeld. Het is bedoeld voor het koor om te wennen aan de akoestiek in De Oerdracht. Dan vervolgens ons eerste concoursnummer: een vrolijke medley uit Ja zuster nee zuster genoemd Mijn opa uit Vinkeveen. Een vrolijk nummer waarin ons koor helemaal los kwam. Daarna ons tweede concoursnummer. Een heel ander nummer waarbij we de diversiteit van ons koor konden laten zien: een prachtig, ingetogen Fields of Athenry met prachtige klanknuanceringen. We hebben op het concours nog nooit zo goed meerstemmig gezongen en dit werd door de vakjury beloond met een tweede prijs in de B categorie. Sjongersnocht is trots op haar leden die erg hard hebben gewerkt om deze prestatie neer te zetten.

Agenda:

- 28 juli        Besloten optreden

- 9 sept.       Nazomeren Lemmer

- 14 okt.      Zorgcentrum Talmahiem Balk

- 10 febr    10 jarig jubileumviering Sjongersnocht SCC De Pomp

 

Informatie/inlichtingen:

sjongersnocht.bantega@gmail.com

Henny van der Bijl 0514-551881/ 06-43940643   

  sjongersnocht    

                        

OVER ONS KOOR

Sjongersnocht is begin 2008 ontstaan als een gelegenheidskoor. Dit optreden destijds werd een groot succes en het koor ging enthousiast verder. Inmiddels is het koor uitgegroeid tot ongeveer 25 leden. De nummers zijn meest meestemmig.De arrangementen van de nummers van de laatste jaren zijn door onze vaste toetsenist Hans Hanse geschreven.

Ons koor is gemengd in alle opzichten:

- bijna net zo veel mannen als vrouwen

- leeftijd koorleden variëren van begin twintig tot boven de 70

- het repertoire is ook heel afwisselend, van Friese en Nederlandse meezingers, shanty's, muziek uit de 60'er jaren tot prachtige luisternummers.

Uiteraard hebben wij inmiddels ook een behoorlijk aantal kerstnummers aan ons repertoire toegevoegd en kunnen dit geheel in Dickens stijl ten gehore brengen.

Gezelligheid in het met elkaar zingen staat bij Sjongersnocht hoog in het vaandel.

We maken gebruik van de volgende instrumenten tijdens onze optredens: saxofoon, accordeon,  elektronische piano.

Afhankelijk van de doelgroep waarvoor we een optreden mogen verzorgen passen we ons repertoire aan. Op verzoek kunnen de nummers  aangevuld worden met sketches en anecdotes, verzorgd door onze eigen koorleden. 

Sjongersnocht staat onder leiding van Christiaan Visser met de muzikale ondersteuning van Hans Hanse op elektronische piano en Arianne Vincenten op saxofoon. 

REPERTOIRE

- Nederlandse meezingers (o.a. Opzij opzij opzij, Het kleine café aan de haven, Bloody Mary, Medley uit Ja zuster, nee zuster, etc)

- Friese meezingers (o.a. De Wâldsang, De Maitiid etc)

Shantyliederen (o.a. Five o'clock, Drunken Sailor, Sloop John B, Cockels and Mussels etc)

Engelstalige muziek (uit bv. de jaren '60: Yesterday, Country Roads, Wooden Heart, Streets of London, etc)

- Prachtige luisternummers (Hallelujah, The Rose, Stay with me 'till the morning, Gabriella's liet en vele anderen)

- Uitgebreid Kerstrepertoire (Wyt Krystfeest, Stille nacht, Mary's boychild, God rest 'ye merry gentleman, Harkje 'ris, The Frog song, etc) Deze kunnen in Dickens Stijl ten gehore worden gebracht

 

Een aantal van onze nummers zijn te vinden op youtube Zo ook een compilatie van ons optreden In Noardewyn Live van Omrop Fryslân (6 maart 2015) https://youtu.be/2N8njaZkl0c

OPTREDENS

De optredens die we verzorgen variëren van bejaarden- en verzorgingstehuizen tot op braderieën, markten, opluistering van wandeltochten, zomeravondconcerten, concoursen en optredens rond Kerst in Dickens Stijl

In juli 2012 heeft Sjongersnocht haar muzikale medewerking verleend aan het Iepenloftspul 'Straverus, tiid is in sirkel', georganiseerd door Stichting Iepenloftspul Bantegea. Ook in 2015 heeft een groot aantal leden van het koor zijn/haar medewerking verleend aan Iepenloftspul 'De Berch'

Regelmatig proberen we mee te doen met het zangconcours in Joure, georganiseerd door de Bond van Zangkoren in Friesland.

Kom gerust eens langs op onze repeteeravond! We repeteren elke woensdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in SCC De Pomp te Bantega  

FOTO'S 2017

Optreden tijdens presentatie dorpenvisie van PB De Trije Doarpen in Echtenerbrug

Optreden tijdens de Pieter Stuyvesant Wandeltocht afgewisseld en samen met het Stellingwerfkoor.

Concours 2017

Winterkorenfestival Lokaal Vocaal 2017

Gezellige drukte bij de koek en zopie met zang tijdens de Winterwandeling 2017

Foto's 2016

Kerstoptreden Suderigge

  Dickens Festijn 2016

Berkenstede

 

Dag van het Zwarte Koor 2016

Doniahiem 2016

Talmahiem Balk

 

Winterkorenfestival 2016, foto's Lokaal Vokaal

Sjongersjûn 2016 met Grytz en Grize foto's Johan Westenbroek

Corneliahoeve Kleine delegatie in zorgcentrum.

Eastersimmer met zomerse kleding en een hippie-blok Foto's Johan Westenbroek

    Nazomeren Lemmer waar we gebruik hebben gemaakt van ons draaiend rad om het publiek mede onze nummers te laten bepalen.

COMPILATIE FOTO'S 2015

Sjongersjûn met Gjalt de Jong en consorten, Iepenloftspul De Berch,Dag van het Zwarte Koor, Kerstmarkt Lemmer, Kaarsjesavond Orchideeënhoeve, Winterwandeling Bantega

 

  


S-link

Camera Bantega
Inloggen: gast/gast

10-02-2018
Tien jarig jubileum Sjongersno...

Kapsalon Jolanda


© Bantega.net 2015, alle rechten voorbehouden vrijdag 28 juli 2017