SJONGERSNOCHT

Even voorstellen: gemengd koor

Sjongersnocht heeft een gemengde leeftijdsopbouw en is evenwichtig wat het aantal mannen en vrouwen betreft. Daar zijn we erg trots op. De zangers komen voornamelijk uit Bantega, maar ook uit Echtenerbrug, Oosterzee, Lemmer, Rutten en Bant. Het koor telt 30 mensen inclusief onze nieuwe dirigent, een enthousiaste dame uit Oosterzee. Als muzikale begeleiding hebben we een pianist/accordeonist uit Rutten en een saxofoniste uit Bantega.

Geschiedenis

Het koor is in 2008 ontstaan als gelegenheidskoor. Voor de invulling van een ouderenmiddag was muziek nodig. Een aantal mannen uit Bantega vonden dat ze dat zelf wel konden, zingen dus. Het viel zo in de smaak bij het publiek en henzelf dat ze besloten voor een echt koor te gaan. Ook dames sloten zich bij het koor aan. Dat was het begin van gemengd koor Sjongersnocht.

Repertoire

Nederlands, Engels en natuurlijk Fries zijn onze meest gebezigde talen. Folk, traditionals, pop, meezingers, kerstliederen, we zingen het allemaal. We treden op voor: verzorgingstehuizen, straatfestivals, korenfestivals, wandeltochten, kerstprogramma’s in Dickensstijl.

Een keer in de twee jaar kijken we hoe we er muzikaal voor staan door mee te doen aan een concours voor koren.

Door onze grote variatie in repertoire kunnen we op elke plaats iets presenteren wat bij het publiek past. Zo proberen we ons enthousiasme voor het zingen over te brengen. Dit wordt ondersteund door een vrolijke presentatie en soms, op aanvraag en tegen een meerprijs, aangevuld met een act.

Plezier in het met elkaar zingen staat bij Sjongersnocht altijd voorop!

Repertoire actueel

  • West zuid-west van Ameland #medley uit ja zuster nee zuster#Als de klok van Arnemuiden# Kleine café aan de haven# Bloody Mary # Tulpen uit Amsterdam #Zuiderzeeballade# Hoor je het ruischen# Fries om utens# Wâldsang #The rose# Blowin’ in the wind# De Maitiid# Drunken sailor# Country Roads# In Nije Dei# Avond #I am sailin’# Somewhere between# Money money money# Streets of London# Hello Mary Loo# Sierra Madre# The fields of Athenry# Wooden heart# Sound of Silence# Yesterday# Wy bin ien #Hallelujah# Stay with me ’till the morning# Cockels and mussels #Droomland# Opzij# ‘t Dondert en ‘t bliksemt# Sloop John B# You never walk alone# Gabriella’s liet# Circle of live# De wandelclub# Hit the road Jack# Door de bossen, door de heide# Stand by me# Happy#Le Printemps# Er zit muziek in mijn lijf# Here comes the sun # Let the sun shine

Inmiddels hebben we over de loop der jaren een behoorlijk aantal kerstnummers aan ons repertoire toegevoegd en kunnen dit geheel in Dickens stijl ten gehore brengen.

Voor optredens tijdens kerst kleden we ons in Dickensstijl

We repeteren elke woensdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in S.C.C. De Pomp te Bantega. Vanaf 19.45 uur staat daar de koffie/thee klaar. Kom gerust eens langs om kennis te maken en mee te zingen om te kijken of het wat voor je is.

Nieuwtjes

##Coronamaatregelen treft ook Sjongersnocht##

Ook Sjongersnocht is vanaf halverwege maart getroffen door de coronamaatregelen. Tot en met 1 september heeft het koor niet kunnen repeteren. Ook alle geplande optredens in die periode konden geen doorgang vinden. De leden wilden uiteraard graag weer bijeenkomen. En op 2 september zijn we dan ook weer gestart met de nodige maatregelen die getroffen moesten worden. Vaste plekken in de zaal op minstens 1,5 meter in de grote zaal, pauze op de dezelfde plek en nazit op vaste plekken aan de tafels. Hoewel de verscherpte coronamaatregelen van 28 september j.l. niet inhielden dat koren met 30 man niet meer mocht repeteren, hebben wij helaas besloten, vanwege de sterk toenemende coronagevallen in de dichte nabijheid, tijdelijk de repetities weer stop te zetten. Hoe jammer ook. Maar zodra we weer mogelijkheden zien gaan we weer repeteren. We houden u op de hoogte.

##Uitstel Maitiidskonsert##

Helaas heeft Sjongersnocht moeten besluiten het Maitiidskonsert op 28 maart te annuleren. We houden ons hierbij aan het protocol van de GGD/RIVM. We hopen zo spoedig mogelijk met een nieuwe datum te komen.

# # Januari 2019 # #

Op 16 januari 2019 heeft Helga van der Wal het dirigeerstokje van onze vorige dirigent Christiaan Visser over genomen. Na 6 jaren trouwe dienst en vele mooie momenten, was het voor Sjongersnocht tijd voor een nieuwe uitdaging.

Helga van der Wal

# # 2018 Nieuwe kleding Sjongersnocht # #

Mede mogelijk gemaakt door Roest kledingcentrum Delfstrahuizen

# # 10 februari 2018 Jubileum Sjongersnocht # #

In februari 2018 mochten we ons tienjarig jubileum vieren. We kunnen terugkijken op een prachtige dag. ‘s Middags was er voor alle leden en oud leden een gezellige middag waarbij vele herinneringen door middel van muziek, foto’s en verhalen werden opgehaald. ‘s Avonds mochten we ons repertoire van de afgelopen tien jaar laten horen. Eerst werden de koorleden waarmee het koor destijds begon op het podium geroepen. Het ‘Bantegaaster Mannenkoor’ zoals ze zich in 2008 voor het gemak noemden gaf nog even een kort miniconcert. Daarna een aantal nummers uit de tijd 2013 toen Christiaan Visser onze dirigent werd. Nadat Hans Hanse ons koor als toetsenist werd toegevoegd gingen we over over meerstemmige nummers. Ook de standers met teksten werden weggehaald. We zingen nu uit ons hoofd. De nieuwe nummers Blowin’ in the wind,  het a capella -nummer Stand by me en het Friese In Nije Dei werden vervolgens gehore gebracht voor een volle zaal met enthousiast publiek.

Even terugblikken met de mannen uit 2008
Sjongersnocht zong repertoire vanaf de begintijd tot en met nu
Uiteraard werd er ook even met de band Grytz en Grize samen gezongen

 

# # 2015 optreden Noardewyn Omrop Fryslân # #

In maart 2015 mochten we live optreden tijden het radio en tv programma Noardewyn Live van Omrop Fryslân gepresenteerd door Willem de Vries https://youtu.be/2N8njaZkl0c

Agenda

  • 12 september Nazomeren in Lemmer
  • 24 november kerstoptreden zorgcentrum Berkenstede
  • 12 december Dickens Festijn Lemmer
  • 19 december kerstoptreden zorgcentrum Doniahiem
  • 9 januari Winterwandeling Bantega

Contactpersoon

Henny van der Bijl-Colmer 06-43940643

sjongersnocht.bantega@gmail.com

Meer info op : http://www.facebook.com/sjongersnocht